Új év, új étrend: így kezdjünk bele az életmódváltásba okosan

  • január 21, 2022

Az új év kezdetével sokan döntenek az életmódváltás mellett – legyen az oka fogyás, vagy egészségügyi, esetleg fenntarthatósági szempontok. A pár napos lelkesedést azonban gyakran követi gyors kiábrándulás, főleg, ha már az első héten sem sikerült betartani a szabályokat. Az életmódváltás – ahogy a neve is mutatja – hosszú távra szól, ezért drasztikusság helyett inkább törekedjünk a fokozatosságra. Bakk Brigitta dietetikus most összegyűjtött néhány tippet, amelyek segítségével idén könnyen betarthatjuk az újévi fogadalmat.

olvass tovább

Mennyi a napi vitamin- és ásványianyag-beviteled?

  • október 12, 2021

Az ősszel együtt beköszöntött a hűvösebb időjárás, a náthával, megfázással járó betegségek időszaka. Ilyenkor különösen fontos, hogy nagy hangsúlyt fektessünk a megfelelő napi vitamin- és ásványianyag-bevitelre, hiszen szervezetünk, immunrendszerünk így időben fel tud készülni a még hidegebb télre. Gyümölcsöket, zöldségeket inkább nyáron eszünk nagyobb mennyiségben, pedig a hideg időszakban is bőségesen kellene belőlük fogyasztanunk, mikor a megfázás és az influenza is gyakoribb.

olvass tovább

Új wellness alkalmazás a TAG Heuer Connected órájában

  • június 10, 2021

A TAG Heuer svájci luxus órakészítő márka immár öt éve jelen van a magas színvonalú okosórák világában. A cég egy új Wellness alkalmazást mutat be, amely lehetővé teszi a felhasználók számára a napi aktivitásuk egyszerű és hatékony követését. A legapróbb lépésektől a legmegerőltetőbb edzésig motivációt ad, hogy viselője a legjobb formáját nyújthassa, miközben élvezi az aktív és egészséges életvitelt.

olvass tovább

Utazás demens beteggel

  • június 09, 2021

A demencia egyénenként eltérő képet mutató állapot, melyben ráadásul hatalmas különbségek lehetnek a kezdeti és egy előrehaladott stádium között. Azon demenciával élő személyek és róluk gondoskodó szeretteik számára, ahol a közös utazás lehetősége felmerül, mindez egyszerre jelenthet izgalmas kihívást és legyőzendő akadályokat is.

olvass tovább

10 módszer az éhség leküzdésére a diétaszezon célegyenesében

  • június 01, 2021

Diétánk legádázabb ellensége: az éhségérzet. Fontos, hogy ne engedjünk ösztöneinknek és ne adjuk fel most, amikor már elkezdtük a strandszezon előtti formába lendülést és látszódni is kezdenek az eredmények. Dr. Farkas Kitti és Dr. Bajnok Éva, az Alakorvoslás Program orvosai gyűjtöttek szakmai trükköket, melyekkel a kínzó éhségérzet legyőzhető.

olvass tovább

7 alkalom, amikor joggal beinthetsz a világnak

  • június 01, 2021

Sokszor naivan állunk a világhoz, és próbálunk a legjobb tudásunk szerint teljesíteni úgy, hogy közben ne ártsunk másoknak, sőt, inkább segítsünk nekik. Időnként áldozatokat hozunk, és közben azt reméljük, hogy majd egy szép napon visszakapjuk ezt a sok jót. Pedig, előfordul, hogy egyszerűen csak a sarkunkra kell állnunk, és nemet mondani. Mert a világ sajnos sokszor megérdemli, hogy mi inkább beintsünk neki!

olvass tovább

Lerántjuk a leplet: 5 hiba, amitől hatástalan lesz az edzés

  • május 31, 2021

Újra belevágnál az edzésbe, és jól szeretnéd csinálni? Vagy épp ellenkezőleg, már egy ideje végzed a gyakorlatokat, mégsem látod az eredményt? Akkor ez a cikk Neked készült, íme azok a jellemző hibák, melyek megakadályozhatják, hogy az edzések elérjék a céljukat – szakértő tippjeivel.

olvass tovább

Így készíts profi videókat telefonnal

  • május 28, 2021

Az utóbbi hónapokban korlátozottak a közös szórakozási lehetőségek, és ez még várhatóan egy ideig így is lesz. Így sokszor adódik a kérdés, hogy miként találjuk fel magunkat a négy fal között, és keressük a lehetőséget a kikapcsolódásra, feltöltődésre, szórakozásra otthonunkban. Jó alkalom ez arra, hogy okostelefonunk segítségével kreatív videókat készítsünk saját szórakoztatásunkra, amiket ismerőseinkkel vagy akár követőinkkel is megoszthatunk. Az LG szakértői ezért most összegyűjtöttek néhány tippet, hogy mire érdemes figyelni a profi videók készítésénél.

olvass tovább

A 8 legfurcsább dolog New York-ban

  • május 12, 2021

Reggeltől estig lehetne a kulturális, szokás vagy éppen ízlésbeli különbségeket sorolni Európa és Amerika között. A korábbiakban már összegyűjtöttem a 11 legmeglepőbbet, amivel itt találkoztam, azonban közben további furcsaságok jöttek velem szembe, így született meg az újabb lista.

olvass tovább