Utolsó előtti pillanat – Toyota Yaris 1,5 TNGA

  • december 09, 2020

Több mint 20 éve már, hogy a Yaris közöttünk van és immáron negyedik generációjához érkezett. Az egyik legsikeresebb kisautó életében, formájában igazán sok hullámhegy és hullámhegy váltotta egymást, kereste az útját és talán ezzel a modellváltozattal újra meg is fogja találni.

olvass tovább

A környezetvédelmi miniszter – Skoda Superb iV Plug-in hybrid

  • december 05, 2020

Kérdés nélkül való, hogy az idei év az elektromos autókon kívül a plug-in hibridekről szól. Találkoztunk már mindenfélével az elmúlt hónapokban. Kicsivel és naggyal, jóval és kevésbé jóval. A Superb konnektoros hibrid változata nagy is, jó is. És talán ez is hasonló módon kérdés nélkül való.

olvass tovább

A leggyorsabb 208 - Peugeot e208

  • december 02, 2020

Az idei év a 208 benzines verziójával indult és igazán szerettük, egyáltalán nem csodálkoztunk rajta, hogy az idei év autója díjat is elnyerte. Így az elektromos változat tesztjére mi is nagy izgalommal készültünk.

olvass tovább

Nem kell kapkodni – Volkswagen Passat GTE

  • november 28, 2020

A ráncfelvarráson átesett Passat járt már nálunk, de azt egy hagyományos, manapság már egyes körökben cikinek számító dízel motor hajtotta. Haladni kell a korral, így alig vártuk, hogy a GTE betűjelzéssel ellátott, konnektoros hybrid változatot is ki tudjuk próbálni.

olvass tovább

Minden benne van, ami kell – KIA Xceed Plug-in

  • november 25, 2020

Ha receptes könyvet kellene írni autó témában és azokat az alapanyagokat kezdeném felsorolni, ami biztosan kell ahhoz, hogy sikeres modell jöjjön létre, így kezdeném: Végy egy emelt hasmagasságú autót, amely se nem túl nagy, se nem túl kicsi. Legyen plug-in, mert az már kellőképpen zöld és enélkül 2020-ban sokkal nehezebb bármit tálalni. Hát így kezdődik az Xceed plug-in története.

olvass tovább

Moonwalker, avagy a túlzott elvárások – VW ID. 3 1st

  • november 18, 2020

Amikor 1988-ban bemutatták Michael Jackson filmjét a Moonwalkert, óriási publicitás előzte meg. Szinte minden sajtóorgánum, kritikus arról beszélt, hogy a filmtörténet egyik legkülönlegesebb, legfantasztikusabb filmje készült el. Amikor megnéztem, őszintén szólva nem éreztem ezt, komolyan csalódtam. Azóta számomra a Moonwalker egyet jelent azzal, ha túlzott várakozásaink vannak valamivel szemben.

olvass tovább

Hiánypótlás – BMW 220d Grand Coupé

  • november 14, 2020

Ha cinikus akarok lenni, akkor mint egy falat kenyér egy afrikai éhezőnek, így hiányzott a rendkívül széles, színes modellpalettából a BMW 2 Grand coupé. És tényleg! Bár őszintén szólva egyszer sem gondolkoztam rajta, de most, hogy megjelent, nem is értem, hogy miért nem volt eddig.

olvass tovább

Az utolsó Mohikán – Jeep Wrangler Rubicon 2.0

  • november 07, 2020

Vannak márkák, amelyek egybeforrnak a termékkel, úgymond köznevesülnek. Függetlenül attól, hogy a mai napon ki az adott termék gyártója, a termék nevét az első gyártó viszi tovább. Gondoljunk csak a Frigidaire-re, a Rotring tollra vagy éppen a celluxra, de mondhatnám éppen a kukásautót is, amely a KUKA nevű cég által gyártott szemétszállító autóról kapta a nevét. Pontosan ilyen a Jeep márkanév is. Ugyanis az első és méltán híres dzsipet, a II. világháború katonai terepjáróját a Willys-t, a Jeep gyártotta.

olvass tovább