Mindentudó vitaminok és a stroke

  • április 02, 2023

Tavasz elején általában jobban odafigyelünk a vitaminbevitelre, hiszen a téli időszakban mindenki kevesebb zöldséghez, gyümölcshöz jut, mint az év többi hónapjában, van tehát mit pótolni. De a vitaminok nemcsak az általános közérzetünket és energiaszintünket javíthatják, hanem olyan komoly betegségekre vagy éppen a belőlük való felépülésre is hatással lehetnek, mint a stroke.

olvass tovább

Mennyi a napi vitamin- és ásványianyag-beviteled?

  • október 12, 2021

Az ősszel együtt beköszöntött a hűvösebb időjárás, a náthával, megfázással járó betegségek időszaka. Ilyenkor különösen fontos, hogy nagy hangsúlyt fektessünk a megfelelő napi vitamin- és ásványianyag-bevitelre, hiszen szervezetünk, immunrendszerünk így időben fel tud készülni a még hidegebb télre. Gyümölcsöket, zöldségeket inkább nyáron eszünk nagyobb mennyiségben, pedig a hideg időszakban is bőségesen kellene belőlük fogyasztanunk, mikor a megfázás és az influenza is gyakoribb.

olvass tovább

A friss élelmiszerek titka

  • június 06, 2020

A jó idővel megérkeznek a háztartásokba a szezonális hazai zöldségek és gyümölcsök is, de továbbra sem szükséges naponta bevásárolni a zsenge hozzávalókért. A megfelelő tárolással sokáig frissen tarthatók a zöldségek, a húsok és az alapvető élelmiszerek is. A FAO jelentése szerint a világban megtermelt élelmiszerek közel egyharmadát dobják ki, a tudatos felhasználás így a pazarlás elleni küzdelemben is segít.

olvass tovább

A tökéletes emésztés titka: fogyassz articsókát

  • szeptember 10, 2019

Az articsóka a mediterrán konyha népszerű zöldsége, érdemes itthon is megbarátkozni ezzel a jótékony hatású ínyencséggel. Ez a gyógyhatású, egészségvédő zöldség és gyógynövény emésztésünk természetes őre, valóságos mentőöv a gyomornak. Elmúltak az ünnepek, és a sok nehezen emészthető, zsíros étel igencsak megterhelte a gyomrunkat, most valami könnyűre, és rostdúsra vágyunk, ami kissé tehermentesíti és tisztítja emésztőrendszerünket.

olvass tovább