Elvitte a monyómat – Dacia Lodgy 1.3

  • június 20, 2020

A mai cikket pszichológiai gyakorlattal kezdjük. Hunyja be mindenki a szemét és zárjon ki minden prekoncepciót, előítéletet és akár politikai meggyőződést. Gondolja végig, hogy mire is használ egy autót. Miért van rá szüksége? Ha mindez megvan, akkor kinyithatja mindenki a szemét és most olvassa el a Lodgy tesztet.

olvass tovább

Kia Stonic teszt

  • június 10, 2020

Nem voltam túlságosan feldobva a hírtől, hogy egy KIA-t kapok tesztre, mégis ez volt az az autó, amivel a legtöbbet mentem a teszt pár napja alatt.

olvass tovább

A legpofásabb Ssangyong - Korando 1.5 TURBO

  • június 06, 2020

Az elmúlt hónapokban végig teszteltük a teljes Ssangyong kínálatot. A Tivolitól a Rextonon át a Mussoig. Utoljára marad, de számomra messze nem az utolsó sorba kerül a listán a Korando. A márka jelenlegi kínálatának legeurópaibb megjelenésű modellje.

olvass tovább

A városi vagány – Suzuki Swift 1.2 GLX CVT

  • április 10, 2020

Vannak dolgok, amik nem változnak. A rendszerváltást követően a legnépszerűbb autó volt a piacon, az úgynevezett „a mi autónk” és most, hogy már a Vitara és az S-Cross a miénk, mégsem veszített abból a vonzerőből, amit sokan szerettek benne. Sőt erre az alapra tett rá jó pár lapáttal a Suzuki.

olvass tovább

A zászlóshajó – Peugeot 508 SW GT Line 2.0 BlueHDI

  • március 10, 2020

Peugeot 508 második alkalommal jelent meg ilyen néven, miután az új névadási stratégia szerint a generációk száma növekszik, nem pedig a kategória (2-es, 3-as, 5-ös) mögötti szám, mint azt sok éven át megszokhattuk. Pontosan két éve 2018-ban mutatták be ezt a szériát a genfi autószalonon 5 ajtós és kombi változatban. Utóbbi az angol station wagon rövidítése alapján, SW jelzést kapott.

olvass tovább

Biztonságos mindenes - XC 70 Momentum 2.4 D4 AWD

  • január 24, 2020

Biztos lehetne rajta vitatkozni, de szerintem a Volvo által képviselt értékek és tulajdonságok leginkább az XC70-ben egyesülnek. A tesztelt XC70 maga a tradicionális Volvo. Biztonságos, kényelmes, tágas és egyáltalán nem hivalkodó.

olvass tovább

Work hard, Play hard. – BMW 330d xDriveTouring

  • január 16, 2020

A BMW 3-as széria kombi, azaz Touring verzióját volt szerencsém tesztelni az elmúlt pár napban. Ez a modellsorozat hetedik generációja és sok tekintetben az egyik legfontosabb a BMW palettáján. Ha valakinek nincs ideje elolvasni csak a bevezetőt, akkor röviden összefoglalva ez az autó egy csoda, talán az egyik legjobb autó, amit valaha vezethettem.

olvass tovább

Kamiq vs. Scala

  • január 04, 2020

A fehér sarokban az 1.0l-es 3 hengeres 115 Le-s motorral és manuális váltóval szerelt Kamiq, a piros sarokban pedig az 1.5l-es 4 hengeres (bár a fogyasztás csökkentése miatt 2 hengeres üzemmódban is működni képes) 150Le-s automataváltós Scala. Melyik fog győzni, kit érdemes választani? Bízom benne, hogy a következő összehasonlító tesztből kiderül.

olvass tovább

Másképpen izgalmasak – VW Sharan és Seat Alhambra

  • december 11, 2019

Egyszerre írni két autó tesztjét komoly kihívás. A VW Sharanról és a Seat Alhambráról szól a cikk. A Seat Alhambráról és a VW Sharanról szól a cikk. És persze bolond, aki mindent kétszer mond, kétszer mond, de ez esetben persze senki sem az, hiszen a két autó szinte teljes mértékben megegyezik.

olvass tovább