Ne maradj le a legjobb írásainkról!

Kövess minket Facebookon.

feo

Iratkozz fel hírlevelünkre és mi elküldjük neked a legizgalmasabb cikkeinket.

bezárom

www.feo.hu
  • FEO.HU

  • Kis színes
  • Mobilitás
  • Otthon vidéken
  • Kultúrkitérő
  • Gazdálkodj okosan
  • Csak egy lépés
  • Gasztronómia

A motivációra és a testi-lelki állóképességre meg lehet érni

Interjúk

Gasztrohegy upgrade – Badacsony magasabb sebességbe kapcsol

Kultúrkitérő

Tisztelgés a BUENAVISTA SOCIAL CLUB elött

Kultúrkitérő

A SsangYong gyártója, a KGM értékesítési rekordot ért el 2024 áprilisában

Mobilitás

Mindentudó vitaminok és a stroke

Kis színes

Ilyen hatással van rád a napfény: energikussá, de nyugtalanná is tehet

Kis színes

Életet ment vagy hamis biztonságérzetet ad?

Otthon vidéken

Már tudjuk, hogy Önnek melyik a kedvenc fánkja!

Gasztronómia

Költséghatékony, változatos és az életmódváltásba is beilleszthető fogás: így készítsük el a tökéletes szendvicset

Aktuális
  1. Gasztronómia
  2. Könnyed ebéd: Cézár saláta

Könnyed ebéd: Cézár saláta

  • június 17, 2020
  • Komment

A Cézár saláta talán a legkedveltebb a saláták körében, és ezerféleképpen el lehet készíteni. Ezúttal Angela Nilsen egészségesebb és finomabb verziója kerül bemutatásra.

Elkészítés:

1. Keverd össze a citromlevet, az olívaolajat, a kakukkfüvet és a fokhagymát, majd helyezd bele a csirkemelleket. A tetejét szórd meg friss borssal, és hagyd 2 órán keresztül pácolódni.

2. Melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra, és a nagy kockákra vágott kenyeret tedd egy nagy tepsibe, majd ecsettel kenegesd át olívaolajjal. Süsd kb. 10 percig, míg aranybarna és ropogós nem lesz.

3. A fokhagymát, a mustárt, a Worcestershire szószt, a citromlevet, a chilit és a szardellát tedd turmixgépbe, keverd simára, majd add hozzá a majonézt és joghurtot, és turmixold össze újra az egészet. Citromlével és borssal ízesítsd tovább a saját ízlésed szerint.

4. Melegíts fel egy serpenyőt, majd süsd ki a csirkemelleket, kb. 15 perc alatt. 5 percig hagyd hűlni, mielőtt felszeletelnéd.

5. Tépd a nagyobb salátaleveleket 2-3 részbe, keverd el a vizitormával vagy zsázsával, majd adjuk hozzá a dresszinget, a csirkét, a kenyérkockákat, a tetejére pedig a reszelt parmezánt.

Hozzávalók:

4 főre

A csirkéhez:

1 ½ evőkanál citromlé

1 evőkanál olívaolaj

2 teáskanál friss kakukkfű

1 gerezd zúzott fokhagyma

0,5 kg csirkemell filé

A kenyérkockákhoz:

100 g rusztikus, magos kenyérkocka

2 evőkanál olívaolaj

A dresszinghez és a salátához:

1 gerezd fokhagyma, apróra vágva

1 teáskanál dijoni mustár

½ teáskanál Worcestershire szósz

1 evőkanál citromlé

1 csipet chili pehely

4 szardella filé, apróra vágva

3 evőkanál jó minőségű majonéz

4 evőkanál zsírmentes joghurt

1 fej római saláta

100 g zsázsa vagy vizitorma

25 g reszelt parmezán

  • cézár saláta ebéd saláták

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kommentek

feo.hu

    FEO.HU
    • kapcsolat
    • jogi nyilatkozat
    • impresszum
    • adatvedelem
    © feo.hu Copyright 2025 | WebSite NetSolution Media Zrt.
    • STYLE.HU

      Élni tudni kell

    • Kis színes
    • Mobilitás
    • Otthon vidéken
    • Kultúrkitérő
    • Gazdálkodj okosan
    • Csak egy lépés
    • Gasztronómia