3+1 tipp az immunrendszer erősítésére

  • október 11, 2022

A gyakori vagy hosszan elhúzódó megbetegedések és allergiás tünetek gyakran az immunredszer terhelt állapotára és kimerültségére utalnak. De mit tehetünk a mindennapokban azért, hogy az immunrendszerünk megfelelően működjön? Az életmódunk komoly hatással van a védelmi rendszerünk működésére, így érdemes először a szokásainkat felülvizsgálni. Amint kevesebbet alszunk, stresszesebbek és kimerültebbek vagyunk, a szervezetünk is kevésbé tud ellenállni a kórokozókkal szemben. Íme, 3+1 tipp az immunrendszerünk erősítésére - szakértő tippjeivel.

olvass tovább

Jön a pollenszezon – mutatunk 5 tippet az allergiásoknak

  • május 29, 2021

Az allergia napjainkra népbetegséggé vált, immár a lakosság közel 15%-a küzd a betegséggel, az allergiában szenvedők kétharmada pedig orvosi javaslatra gyógyszert is szed panaszai enyhítésére. Más adatok ennél is borúsabb képet festenek: ma Magyarországon a parlagfű-allergia okozta szénanátha és asztma 22%-os előfordulást mutató népbetegség, vagyis több mint kétmillió honfitársunk érintett. Mivel számos pollenféle esetében már kora tavasszal megkezdődött a szezon, a nyár második felében pedig a talán legtöbb bosszúságot okozó parlagfű érkezik majd menetrend szerint, érdemes már most számba venni, hogy a gyógyszeres kezelés helyett vagy mellett hogyan tehetők élhetőbbé az allergiások mindennapjai.

olvass tovább

Hazánkban már több mint 2 millió embert érint az allergiaszezon

  • május 19, 2021

Bár a tavasz a többség számára egyet jelent a természet ébredésével, a virágokkal és a zöldbe boruló fákkal, az allergiások számára ez az év legkellemetlenebb időszaka. Hazánkban már több mint 2 millió embert érint légúti allergiás megbetegedés, míg az EAACI (Európai Allergia és Klinikai Immunológia Akadémia) adatai szerint ez a szám Európában több mint 150 millió főre becsülhető és évről évre emelkedik. Mivel az allergiaszezon a globális felmelegedés következtében egyre inkább kiterjed, ezért a szabadban egyre nehezebb az allergiás reakciót kiváltó hatások és a kellemetlen tünetek ellen tenni, azonban a beltéri levegő minőségét és ezzel együtt az életminőséget is javítani lehet.

olvass tovább

Így teremthetünk tiszta otthont a gőz erejével

  • április 30, 2020

A gőz nem éppen új keletű találmány, hiszen már vagy 150 éve használják tisztításra és fertőtlenítésre. A modern, automata gépek megjelenésével azonban a mosás, takarítás, edény- és ruhatisztítás során a gőz helyét átvették a kemikáliák, adalékanyagok. Tavasszal, az allergiaszezon kezdetén külön figyelmet kapnak a vegyszermentes megoldások és most, hogy minden korábbinál több időt töltünk a négy fal között, különösen fontos, hogy az allergéneket és baktériumokat távol tartsuk az otthonunktól.

olvass tovább